کتاب مدیریت جهادی و تعامل گرایانه‌ شهید شوشتری

کتاب مدیریت جهادی و تعامل گرایانه‌ شهید شوشتری نوشته‌ی عبدالله عراقی، به فعالیت‌های نورعلی شوشتری برای حفظ امنیت کشور در سال‌های نخست انقلاب در سیستان و بلوچستان می‌پردازد.
اقدامات این شخصیت بزرگ می‌تواند الگویی برای از بین بردن شکاف‌های قومیتی و حفظ امنیت ملی باشد. شهید نورعلی شوشتری کارنامه‌ی پرباری به عنوان فرمانده دارد و فرماندهی مناطقی مانند کردستان، سیستان و بلوچستان و ... را برعهده داشته است و تجربه‌ی بسیاری در برخورد با مشکلات قومیتی دارد.
بر همین اساس استفاده از استراتژی‌های این شخصیت می‌تواند برای مسئولان کشور مفید باشد. این مسئله بسیار مهم و حساس است چرا که ایران قومیت‌های مختلفی را در برمی‌گیرد و همین مسئله می‌تواند بستر منازعات قومی بسیاری باشد.
تا به امروز در رابطه با شیوه‌ی مدیریتی شهید شوشتری پژوهش جامعی صورت نگرفته، اما عبدالله عراقی به خوبی توانسته است حق مطلب را ادا کند و برای تألیف کتاب مدیریت جهادی و تعامل گرایانه‌ شهید شوشتری سختی‌های بسیاری را متحمل شده است.
در بخشی از کتاب مدیریت جهادی و تعامل گرایانه‌ شهید شوشتری می‌خوانیم:
وسایل ارتباط جمعی، از جمله رادیو، تلویزیون، رسانه‌های نوشتاری، شبکه‌های اجتماعی، مدارس و حکومت می‌توانند گرایشات تعصب آمیز گروه‌های قومی و مذهبی را فعال کنند و به پیش داوری آن‌ها دامن بزنند. با اینکه در حفظ و با تقویت تعصبات نقش برجسته‌ای ایفا کنند.
مدارس با نوع نظام آموزشی - ارزشی و رهبران سیاسی با تعلقات قومی- مذهبی و تقویت گرایشات غالب در جامعه این پیش داوری‌ها را می‌توانند شدت ببخشند.
آنتونی اسمیت و هانس کو من و پل براس (Paul brass) در نظریات خود به نقش نخبگان در جنبش‌های ملی پرداخته‌اند. براس بر آن است که نخبگان قومی با استفاده از میراث فرهنگی، هویت قومی متمایزی می‌سازند و همچنین برای پیروزی بر سایر نخبگان و کسب قدرت سیاسی بین گروه‌های قومی شکاف ایجاد می‌کنند.
براس معتقد است؛ نخبگان در رقابت با یکدیگر برای کنترل وفاداری‌ها با سرزمین گروه قومی می‌کوشند همبستگی قومی را تقویت یا آن را ضعیف کنند.
نخبگانی که به دنبال بسیج گروه قومی علیه رقبای خود با علیه دولت متمرکز هستند، می‌کوشند همخوانی تعداد کثیر نمادهای گروه قومی را رواج بدهند.